Facebook မွ Face Recognition ဆုိတာ....? - Online Service Center Myanmar

Friday, February 9, 2018

Facebook မွ Face Recognition ဆုိတာ....?


အရင္တုန္းက Photo ေတြ Upload လိုက္တာနဲ ့ အလုိေလ်ာက္ တက္ ( Tag ) အလုပ္ခံရပါတယ္။ အဲ့ဒီအခြက္က ဘယ္သူ ့အခြက္ပါဆုိတာ Facebook ရဲ ့ Face Recognition က မွတ္ထားတဲ့အတြက္ အလိုေလ်ာက္ Tag သြားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။

အခုဆုိရင္ Facebook က Photo တင္မဟုတ္ေတာ့ပဲ Video ထဲမွာပါတဲ့ သင္ရဲ့ မ်က္နွာကုိ အလိုေလ်ာက္ Tag တြဲေပးတဲ့နည္းပညာကုိ အဆင့္ျမွင့္ထားလိုက္ပါျပီ။ ကိုယ့္ပုံပါတဲ့ Photo or Video ကုိ တင္လိုက္တာနဲ ့ ဒီတစ္ေယာက္က ဘယ္သူ ဘယ္၀ါပါဆုိပီး အဲ့ဒီ Facebook Account ပိုင္ရွင္ကုိ Photo or Video ထဲက မ်က္ႏွာေပၚမွာ Auto Tag လုပ္ေပးသြားမွာပါ။

ဒီနည္းပညာကို အသုံးျပဳထားတဲ့အတြက္ ေကာင္းက်ဳိးေတြရွိသလို ဆုိးက်ဳိးေတြလည္းရွိလာႏိုင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ သင့္အေနနဲ ့ ဒီနည္းပညာကို အသုံးခ်င္ရင္ ဆက္သုံးလို ့ရေနျပီး အသုံးမျပဳခ်င္ရင္လည္း မသုံးလို ့ရပါတယ္။ ယခင္ကေတာ့ Facebook က ဒီနည္းပညာရဲ ့ Settings ပိုင္းကုိ Facebook User ေတြကိုယ္တုိင္ ျပင္ဆင္ခြင့္မေပးခဲ့ေပမယ့္ အခုဆုိရင္ ကိုယ္တိုင္ အသုံးျပဳမယ္ မျပဳဘူးဆုိတာကို Yes or No လုပ္လို ့ရေနပါျပီ။

ကၽြန္ေတာ္အေနနဲ ့ ဒီနည္းပညာကို Review လုပ္ေပးရမယ္ဆုိရင္ေတာ့ မျဖစ္မေနသုံးသင့္တယ္လို ့ပဲ ယူဆပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ Yes လုပ္ျပီးေတာ့ပဲ အသုံးျပဳၾကပါလို ့အၾကံေပးခ်င္ပါတယ္။ Privacy ပိုင္းအတြက္ မေကာင္းဘူးလို ့ထင္ရေပမယ့္ ဒီနည္းပညာက သင္သာ Facebook နဲ ့မကင္းကြာႏိုင္ဘူးဆုိရင္ မျဖစ္မေန သုံးကုိ သုံးသင့္တယ္လို ့ေတာ့ အၾကံေပးပါရေစ။ ဘာေၾကာင့္လည္းဆုိေတာ့ သင့္မ်က္ႏွာနဲ ့ သင့္အေကာင့္ကို ဒီနည္းပညာက တြဲျပီး မွတ္သားထားတဲ့အတြက္ သင့္ပုံစံတူ အေကာင့္ေတြဖြင့္လာခဲ့မယ္ဆုိရင္ အဲ့ဒီအေကာင့္ေတြက သင္မဟုတ္ဘူးဆုိျပီး ပုိမုိခုိင္မွာတဲ့ သက္ေသျပႏိုင္လို ့ပါပဲ။

ဥပမာ ကုိယ့္ပုံေတြသုံးျပီး Real Name or Fake Name နဲ ့ Fake Account တစ္ခုဖြင့္ထားတာေတြ ့လုိ ့ ကိုယ္က Pretending to be Me နဲ ့ Report သြားထုတဲ့အခါ မက်ခဲ့တဲ့ အေကာင္ေ့တြ ရွိေကာာင္းရွိခဲ့လိမ့္မယ္။ ဒီ Face Recognition ကုိ အသုံးျပဳတာ ၾကာသြားျပီဆုိတာနဲ ့ Facebook က သင့္ရဲ ့ Real Account နဲ ့ Real Face ကုိ တြဲျပီး မွတ္မိသြားျပီးျဖစ္လို ့ Pretending to be Me နဲ ့သြားထုရင္ အလြယ္ေလး အဲ့ဒီအေကာင့္ က်သြားပါလိမ့္မယ္။

တကယ္လို ့ကိုယ္က ဒီ Face Recognition နည္းပညာကုိ သေဘာမက်ခဲ့ဘူး မသုံးခ်င္ဘူးဆုိရင္ေတာ့ ကိုယ့္ရဲ ့ Facebook Account Settings ထဲကေန အဲ့ဒါေလးကို သြားပိတ္ထားလို ့ရပါတယ္။ သြားရမယ့္ လမ္းေၾကာင္းကေတာ့ Account Settings => Face Recognition Settings ထဲကုိသြားျပီး Edit ေလးကုိႏွိပ္ျပီး No ကုိ ေရြးေပးထားလိုက္ရုံပါပဲ။ ကုိယ္က ျပန္သုံးခ်င္ျပီဆုိရင္ေတ့ာ Yes ေလး သြားျပန္လုပ္ရုံပါပဲ။

သူငယ္ခ်င္းေတြ မိတ္ေဆြေတြနဲ ့ ဟုိသြားဒီသြားရင္းပဲျဖစ္ျဖစ္ ၾကဳံလုိ ့ဆုံလို ့ပဲျဖစ္ျဖစ္ Photo ေတြရိုက္ျပီး Facebook မွာ Upload တတ္ၾကသူေတြအေနနဲ ့ကေတာ့ အဆငေ္ျပပါလိမ့္မယ္။ ဘာလို ့လဲဆုိေတာ့ Group Photo Upload တင္လိုက္ျပီဆုိတာနဲ ့ ပုံထဲမွာပါတဲ့သူေတြကုိ တစ္ေယာက္ခ်င္း လိုက္ျပီး Tag ေပးေနရတဲ့ ဒုကၡကေန ကင္းေ၀းသြားလို ့ပါပဲ။ Face Recognition Settings မွာ Yes လုပ္ထားတဲ့ သူေတြခ်ည္းပဲ ဆုိရင္ေတာ့ Group Photo ေလး Upload လိုက္တာနဲ ့ Auto Tag လုပ္သြားေတာ့မွာမုိ ့ပါပဲ။ :D
 
Face Recognition အေၾကာင္း အေသးစိတ္ၾကည့္ရႈရန္ႏွင့္ Settings ခ်နည္း။
https://www.facebook.com/…/manage-your-pr…/face-recognition…

Face Recognition Settings သြားခ်ရန္ေနရာ။
https://www.facebook.com/settings?tab=facerec
#FacebookFaceRecognition #FaceRecognition #FaceRecognitionSettings #AKS #AKS_Sharing

Share This

No comments:

Post a Comment

Contact Us

Contact Form

Name

Email *

Message *